ایمنی،بهداشت،محیط زیست

مقاومت در برابر آتش

۱. پشم شیشه و پشم های معدنی:

محصولات غیر قابل احتراق می باشند، به همین دلیل در طول دوره نصب و بعد از آن به همین شکل باقی می مانند. این محصولات بدون هیچ افزودنی بعنوان یک بلوک مقاوم در برابر حریق شناخته می شوند، توجه داشته باشید که برخی از روکش های این محصولات دارای کاغذ کرافت و قابل احتراق می باشند ، اما اگر به درستی و با یک مانع مناسب نصب شده باشند، خطر آتش سوزی در آن مطرح نیست ، روکش کرافت به هیچ وجه نباید به طرف داخل و در معرض شعله قرار گیرد.

۲. عایق های سلولزی:

این محصولات عمدتا” از مواد کاغذی تشکیل شده اند که بسیار قابل احتراق می باشند حتی اگر افزودنی های کند کننده حریق در آن استفاده شود. این عایق توسط کمیسیون ایمنی لوازم خانگی آمریکا (CPSC (۱ به عنوان یک ماده قابل احتراق دسته بندی میگردد.

۳. فوم ها :

این محصولات در دمای 370 درجه سانتی گراد شعله ور می گردند.(2)

 

تاثیرات بر روی سلامتی

۱. پشم شیشه :

این محصول به صورت کاملا” سازمانی تست شده و تمامی آزمون ها در دسترس می باشد. آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) و سازمان ملی سم شناسی آمریکا (NTP) و دفتر ارزیابی خطرات بهداشت محیطی کالیفرنیا همگی به این موضوع اذعان دارند که پشم شیشه به عنوان یک عایق صوتی و حرارتی شناخته می شود و به هیچ عنوان در مواد سرطان زا دسته بندی نمیگردد.

۲. عایق های سلولزی :

به دلیل انجام دادن اندک تست های پزشکی و علمی، سوالات زیادی در زمینه این نوع محصولات وجود دارد ، به همین منظور نتیجه گیری درستی در مورد سلامت این نوع عایق نمی توان انجام داد.(3)

۳. فوم ها :

ایمنی و سلامت این دسته از محصولات در حال بررسی و ارزیابی میباشد ، با توجه به مواد تشکیل دهنده آن که دی ایزوسیانات دی فنیل متیلن می باشد ، طبق گزارش سازمان ملی سم شناسی آمریکا، می تواند مواردی از خطرات از جمله آسیب به ریه و آسم را در پی داشته باشد. )http://www.epa.gov/saferchoice/spray-polyurethane-foam-spf-insulation-and-how-use-it-more-safely(

 

قارچ و کپک :

قارچ ها در هر محیطی که رطوبت و مواد مغذی وجود داشته باشند رشد و تکثیر می یابند.

پشم شیشه و پشم های معدنی و فو م ها همگی از مواد غیر آلی هستند به همین دلیل رشد کپک را در بستر خود پشتیبانی نمی کند.

عایق سلولزی از مواد آلی تشکیل شده اند،پس می تواند به عنوان یک منبع غذائی مناسب جهت رشد قارچ ها شناخته شوند مگر مواردی که با مواد شیمیایی و یا عوامل دیگر که میتواند در پیشگیری یا مهار رشد قارچ ها کمک کند ، ترکیب شده باشد.

 

خوردگی و پوسیدگی :

خطر خوردگی و پوسیدگی در تمامی لوله ها اتصالات ،سیم ها و ملحقات ساختمان وجود دارد.

پشم شیشه به دلیل اینکه شامل هیچ گونه ماده شیمیایی که بتواند موجب بروز این مطلب گردد نیست جزء محصولات غیر خورنده طبقه بندی می گردد.(4)

در عایق های سلولزی ترکیب سولفات که به عنوان بازدارنده حریق در آن استفاده می شود می تواند لوله ها و اتصالات را تحت تاثیر قرار دهد.(5)

 

تاثیرات زیست محیطی :

همه انواع عایق که به درستی نصب و اجرا شده باشند در کمک کردن به صرفه جویی در منابع انرژی های تجدیدناپذیر با کاهش مصرف انرژی از طریق گرم و سرد نگه داشتن ساختمان، موثر و مفید هستند.

پشم شیشه و پشم های معدنی در راه صرفه جویی در انرژی به طور متوسط 12 برابر انرژی که جهت تولید خود استفاده می کند صرفه جویی دارند.درآمریکا شمالی عایق کاری منازل هر ساله به طور متوسط از هدر رفت بیش از 400 هزار میلیارد BTU جلوگیری می کند.(6)

کاهش گازهای گلخانه ای

عایق کاری به کاهش مصرف گاز طبیعی،پروپان،نفت و برق کمک قابل توجهی می کند.

توجه داشته باشید که با عایق کاری تنها 4% از ساختمان های احداثی در امریکای شمالی معادل کاشت 667 میلیون اصله درخت ، دی اکسید کربن از اتمسفر برداشته میشود ، این مقدار معادل 10 برابر مساحت ایالت کلرودا آمریکا می باشد.(7)

بازیافت مواد عایق

با استفاده از مواد بازیافتی میتوان در استفاده از منابع جدید صرفه جویی کرد.

پشم شیشه شامل 40 تا 60 درصد مواد بازیافتی می باشد.

پشم سنگ شامل 70 تا 75 درصد مواد بازیافتی می باشد.

پشم سرباره شامل 10 تا 15 درصد مواد بازیافتی می باشد.

سلولز شامل 85 درصد مواد بازیافتی می باشد.

فوم ها هیچگونه بازیافتی از مواد اولیه ندارند.

 

References:

  1. gpo.gov/fdsys/pkg/CFR-2009-title16-vol2/pdf/CFR-2009-title16-vol2-sec1404-4.pdf
  2. Thermal Barriers for the Spray Foam Industry, SPFA (2000)
  3. M.G. Davis, “The need for standardized testing procedures for all products capable of liberating respirable fibers; the example of materials based on cellulose,” British Journal of Industrial Medicine 1993: 50: 187-190, p. 189.
  4. X K. Sheppard, R. Weil, and A. Desjarlais, “Corrosiveness of Residential Thermal Insulation Materials Under Simulated Service Conditions,” Insulation Materials, Testing and Applications, D.L. McElroy and J.F. Kimpflen, Eds. (ASTM: Philadelphia, PA, 1990), pp. 634-654; K. Sheppard, R. Weil, and A. Desjarlais, “Corrosiveness Testing of Thermal Insulation Materials – A Simulated Field Exposure Study Using a Test Wall,” Report ORNL/Sub. 78-7556/4, September 1988.
  5. Donald W. Belles and Associates, Inc., “Loose-Fill Cellulose Insulation – An Aging Problem,” Applied Fire Science, Vol. 30, 295-303, 1993-94; Mark McLees, “‘Going Green’ May Make You ‘See Red,’” Firehouse, June 2008.
  6. Green and Competitive: The Energy, Environmental and Economic Benefits of Fiber Glass and Mineral Wool Products. Energy Conservation Management Inc; The Alliance to Save Energy; Barakat and Chamberlin, Inc., June 1996
  7. ICF analysis prepared for NAIMA